top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Kindercoach of Pedagogische begeleiding? Curacao

Bijgewerkt op: 15 feb. 2022


Een veelgestelde vraag in mijn praktijk op Curacao is 'wat is nou het verschil tussen een Kindercoach en een Pedagogisch Hulpverlener'.Het verschil zit in de opleidingsachtergrond van een Kindercoach en Pedagogisch Hulpverlener. In principe kan iedereen een Kindercoach worden door bijvoorbeeld vanaf Curacao een korte online cursus te volgen tot Kindercoach; er is geen vooropleiding nodig. Zo hoef je niet jaren te studeren en kan je snel aan de slag als kindercoach. Er bestaan cursussen tot Kindercoach die je in 3 dagen kan afronden.


Voor een studie als Pedagogiek of Sociaal Pedagogisch Hulpverlener volg je een 4 jarige

HBO opleiding aan een Hogeschool oftwel/ University of Applied Science. Op Curacao kan dit bijvoorbeeld aan UOC met de studie Social Work.Maar wat is dan nou werkelijk het verschil tussen een Kindercoach op Curacao en de Pedagogisch Hulpverlener?

Een Pedagogisch Hulpverlener is in vergelijking met een Kindercoach veelal meer onderlegd wat betreft de kennis van de ontwikkeling van kinderen. Het onderzoeken van problemen en het juist kunnen uitvoeren van effectieve behandelmethoden op de lange termijn. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat je je gedurende je studie hier meerdere jaren de focus op hebt, ervaring op doet door stages te lopen, onderzoek doet en tentamens maakt over de geleerde theorie. Ook is er aandacht voor het systeem en de opvoeding van de ouders van het kind en niet enkel en alleen de focus op het kind.

Zijn de sessie bij jou dan duurder als die van een Kindercoach op Curacao?

De tarieven van een kindercoach op Curacao zijn vergelijkbaar met die van E Mucha Curacao. Zo kan ik iedereen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken deze begeleiding bij opvoedvragen, faalangst, onzekerheid of andere hulpvragen.Het voordeel van E Mucha is dat er geen wachtlijst is en dat u voor deze hulp geen doorverwijzing van de huisarts nodig heeft.
Oftewel, als u nu hulp nodig heeft kunt u meteen een afspraak maken. In de gratis vrijblijvende intake onderzoeken wij samen of de ondersteuning geboden kan worden welke u en uw kind zoeken. Hulpvragen die passen bij opvoeding en binnen de ontwikkeling van een kind zoals faalangst, opvoeding, concentratie, stress. Samen met u en/of uw kind kijk ik wat de mogelijkheden zijn zodat jullie weer in je kracht komen staan!oComments


bottom of page