top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Vakantie Tips op Curacao

Bijgewerkt op: 17 dec. 2021

Tips voor een fijne vakantie met je gezin

Over 1,5 maand begint de zomervakantie alweer! Het kan zijn dat jouw kind moeite heeft met langere 'vrije' periodes zoals deze. Kinderen hebben behoefte aan structuur, dit kan je bieden door bijvoorbeeld doordeweeks een dagplanning aan te houden met een planbord. Ook de gedachten van het op vakantie gaan kan spanning opleveren. Waar gaan we naar toe? Hoe lang duurt het? Waar gaan we slapen? Deze zorgen kan je gedeeltelijk wegnemen door bijvoorbeeld alvast plaatjes de laten zien op internet en er over te praten. Ook staat het internet vol met 'onderweg' tips voor kinderen.
Als ouder kan zo'n vakantie of reis je ook heel wat stress opleveren. De voorbereidingen voor de vakantie, plannen en het lostlaten van werk. Dat dit zo is, is helemaal niet erg en hoort er ook een beetje bij. Probeer waar mogelijk ook een beetje tijd vrij te maken voor.. jezelf!


Voorpret!

Natuurlijk zitten er ook leuke kanten aan de vakantie of als jullie op vakantie gaan. Zo kan je van te voren alvast samen bedenken en mag iedereen een leuke acitiviteit bedenken, dit schrijven jullie op. Zo creeer je meteen een mooi oefenmoment om te leren plannen. Wat hebben we hier voor nodig? Moeten we een lijstje maken?


En wat als je het nou echt even niet meer ziet zitten..?

Vraag jezelf af of het gen wat zich voor jou afspreelt een noodsituatie is. Zo niet? Haal een paar keer diep adem, tel tot 10 of 20, zonder je even af. Is dit makkelijk?


Nee, maar ook geen reden om het niet te doen. Als je kalm kan blijven leer je je kind hetzelfde te doen.Commentaires


bottom of page