top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Praten met je kind over Lockdown en Corona

Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen is het voor de eerste keer in een korte tijd dat ze zoiets als dit meemaken in hun leven. Kinderen kunnen bang zijn, net al wij. Ze horen en zien van alles en kunnen de spanning voelen bij anderen. Juist daarom is het zo belangrijk om te praten met je kind en open en eerlijk te zijn. Kinderen hebben een grote fantasie en kunnen spannende verhalen in hun hoofd bedenken over Corona die misschien wel niet waar zijn. Stel open vragen over wat ze al weten en praat over hoe zij zich hierbij voelen.


De gedachten dat straks wellicht de scholen weer dicht gaan lijkt in het begin voor sommige kinderen een fantastisch idee maar naar een tijdje thuis zitten is dit toch ook wel weer saai. Ze missen vriendjes en het contact met anderen. In deze tijd is positief contact met je familieleden extra belangrijk. Maakt u zich alstublieft niet te veel zorgen over gemiste informatie op school, tenslotte zitten alle kinderen momenteel in de zelfde situatie. In the end is de mentale gezondheid van je kind het allerbelangrijkst!


Tips over leuke acitiviteiten in Lockdown tijd met je gezin zonder het huis uit te gaan? Check de blog: https://www.emucha.info/post/tipsvoorthuisinlockdowntijd


Kommentare


bottom of page