top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Nature needs Superheroes!

Bijgewerkt op: 14 dec. 2021


Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de natuur een positief effect op de ontwikkeling van kinderen op lichamelijk en cognitief vlak. Kinderen die verbonden zijn met natuur, zijn meer bereid om actie te ondernemen.


Moeten we kinderen wel lastig vallen met milieu problemen?

Bewustwording van het milieu is belangrijk maar je wil je kind ook niet angstig maken. Het is wel hún toekomst waar we over praten. Kinderen lastig vallen met doemscenario's is niet de juist manier vooral omdat ze het opzichzelf kunnen betrekken door te denken dat het henzelf zal overkomen. Wat kunnen we wel doen?

Kinderen een positief gevoel geven over de boven en onder water wereld en wat we samen kunnen doen zodat dit goed blijft gaan.

Hier gaat het niet perse om wat je zegt, maar wat je doet, het voorbeeld zijn in de opvoeding! Hierin is de kans groot dat een kind overneemt wat jij doet. Zo kan je kind helpen bij het scheiden van afval en dit koppelen naar de belevingswereld en het niveau van het kind. 'Hier kunnen nieuwe spullen van gemaakt worden zoals speelgoed'. Of; 'Als we zuinig zijn met de elektriciteit, blijft de lucht schoner'. Dit scheelt ook nog eens op je rekening;). Ga samen wandelen en neem een vuilniszak mee. Zo ben je buiten in de natuur, doen jullie een verbindende activiteit met ouder en kind en ben je bewust bezig met dit onderwerp. Ook draag je hier bij aan het zelvertrouwen en eigenwaarde van je kind.


Wat nou als mijn kind vragen heeft, kan ik dan eerlijk zijn? Deel hierin de feiten, zonder je eigen mening meteen te vellen, daag je je kind uit om zelf een oordeel te vormen over de situatie.


Wat doet E Mucha aan bewustwording?

In samenwerking met het Avila Beach Hotel en D-botle biedt E Mucha een educatieve workshop voor kinderen. Met Pedagogisch Hulpverlener Laura, gaat uw kind onderzoeken welke Superkrachten nodig zijn om de natuur zo goed mogelijk te verzorgen en werken aan het zelfvertrouwen. Tijdens deze gratis activiteit Nature Needs Superheroes gaan kinderen spelletjes spelen, knutselen en meer leren over de prachtige onderwaterwereld en eigenwaarde op Curacao.


Doe met ons mee: - Elke woensdag 9:00 – 10:00 (4 jaar t/m 10 jaar) - Elke woensdag 10:00 – 11:00 (10+ jaar)


Klik hier om uw kind geheel gratis aan te melden bij E Mucha. Dit project is geschikt voor zowel lokale kinderen als toeristen en gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen. Naast deze activiteit kunnen ouders bij E Mucha ook workshops boeken over positief opvoeden en gezinsactiviteiten.

Commentaires


bottom of page