top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Kindercoach op Curaçao

Bijgewerkt op: 4 nov. 2022


Ben jij op zoek naar hulp voor jou of je kind voor bijvoorbeeld faalangst, onzekerheid, emotie regulatie of sociale vaardigheden? In dit geval kan het zo zijn dat je via via hulp hebt gezocht of heel internet al hebt afgezocht en misschien zie je de bomen door het bos niet meer? De keuze is reuze;) Zo heb je kindercoaches, Pedagogen /Social Workers en natuurlijk de kinderpsychologen ofwel de orthopedagoog. Op Curaçao heb je meerdere mensen die werkzaam zijn in een van deze beroepen als bijvoorbeeld coach/kindercoach, Social worker of Kinderpsycholoog.Lees hier het verschil tussen een Pedagoog, Kindercoach en Kinderpsycholoog op Curacao!

E Mucha werkt met een Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, dit is een HBO achtergrond. Het verschil tussen de Pedagogisch Hulpverlener en een kindercoach zit in de opleidingsachtergrond. Voor een studie als Pedagogisch Hulpverlener volg je een 4 jarige HBO opleiding aan een Hogeschool oftwel/ University of Applied Science inclusief stages. Een Pedagogisch Hulpverlener is onderlegd wat betreft de kennis van de ontwikkeling van kinderen, het onderzoeken van problemen en het juist kunnen uitvoeren van effectieve behandelmethoden op de lange termijn. Dit heeft te maken met het feit dat gedurende je studie hier meerdere jaren de focus op hebt, ervaring op doet door stages te lopen, onderzoek doet en tentamens maakt over de geleerde theorie. Ook is er aandacht voor het systeem en de opvoeding van de ouders van het kind. De tarieven van een kindercoach op Curacao zijn vergelijkbaar met die van E Mucha Curacao.


De kindercoach op Curaçao


In principe kan iedereen een Kindercoach worden door bijvoorbeeld vanaf Curaçao een korte online cursus te volgen tot Kindercoach; er is geen vooropleiding nodig. Zo hoef je niet jaren te studeren en kan je snel aan de slag als kindercoach. Er bestaan cursussen tot Kindercoach die je in 3 dagen kan afronden. Gedurende deze cursus ligt de focus vooral op de begeleiding van het kind. Het voordeel van coaching is dat het wat vrijblijvender en luchtiger is.


Kinderpyscholoog/Orthopedagoog op Curacao

Het kan ook zijn dat de hulp van een Kindercoach of Pedagogisch Hulpverlener niet voldoende is. In dit geval kan je worden doorverwezen naar een Orthopedagoog, oftewel; de Kinderpsycholoog. De orthopedagoog behandelt doorgaans zwaardere problematiek en is bevoegd om testen af te nemen zoals een IQ test. Hier gaat het specifiek over ontwikkelingsproblemen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Hieronder vallen leerproblemen, maar ook problemen als gevolg van verstandelijke of lichamelijke beperkingen.

Comments


bottom of page