top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

Leren geven op Curacao met Kerst

Bijgewerkt op: 22 dec. 2022

De december maand is een drukke maand en vaak merk je dit als ouder ook bij je kind. De opvoeding loopt misschien net wat anders door alle spanningen;).


Naast deze drukke Kerst maand op Curacao en de kerstvakantie is het ook een periode waarin we onze kinderen kunnen leren om de sociale vaardigheden te vergroten. Zo gaat het natuurlijk niet alleen over het geven van speelgoed of geld maar ook het geven van liefde en aandacht. Hoe mooi zou het zijn als we deze twee kunnen combineren en hoe kunnen we dit het hele jaar door bijbrengen en coachen dat dit niet alleen bij Kerstmis hoort?

Tip 1; Betrek je kind bij het geven;

Neem je kind mee bij het uitzoeken van een cadeau, misschien wel iets van thuis of uit de winkel. Ook kan je je samen met je kind afvragen over welke talenten hij of zij beschikt die goed passen bij het helpen van anderen. Zo besteed je meteen ook aandacht aan het zelfvertrouwen van je kind. Misschien wel tekeningen verkopen met de crativiteit van je kind om van het ingezamelde geld iets mooist te kunnen doen voor een ander. Of muziek maken waarvan de opbrengsten hier gebruikt voor kunnen worden of een sponsorloop.Tip 2; Niet alleen met kerst / feestdagen

kijk ook hoe je je gedurende het jaar samen met je gezin kan inzetten voor misschien wel iemand in je omgeving die het goed kan gebruiken. Ga af en toe eens op bezoek bij je buurman die geen familie heeft of bak een taart voor je tante die het zo druk heeft. Stuur een kaartje naar opa of oma of bel ze op om te vragen hoe het gaat? Help schoonmaken bij de kinderboerderij of ergens anders een klusje.


Op een manier als deze komen ze in contact met andere mensen. Ze geven iemand anders een goed gevoel, helpen de ander misschien zelfs wel in de ontwikkeling en dat helpt het kind weer in zijn of haar persoonlijke groei en ontwikkeling en geeft een goed gevoel.

Als we kinderen leren hun talenten voor anderen in te zetten, betekent dat vooral dat je ze leert een waardevolle bijdrage te leveren aan dat wat zij belangrijk vinden.
Nu is het natuurlijk wel een feit, dat je met geld ook wat kan bereiken. Samen met E Mucha is het vorig jaar gelukt om (uiteindelijk) 85! cadeaus in te zamelen voor de actie van 'Ieder kind een Kerstcadeau' op Curacao met de hulp van familie en vrienden. Dank!

Comments


bottom of page