top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura Vernooijs

5 tips voor de eerste schooldag op Curaçao


De zomervakantie op Curaçao, met zijn zonnige dagen en strandavonturen, kan voor kinderen een droom zijn die te snel voorbijgaat. Terwijl de eerste schooldag dichterbij komt, is de overgang van luie dagen naar schoolbanken een grote stap.


Hier lees je 5 tips om deze overgang soepeler en stressvrijer te maken:

  1. Bereid je voor met een 'proefrun' Een paar dagen voor de start van het schooljaar kun je een 'oefendag' inplannen. Laat je kind op een normale schooltijd opstaan, zich aankleden en ontbijten. Dit helpt jullie beiden om weer in het ritme te komen. Bovendien kun je hiermee eventuele knelpunten in de ochtendroutine identificeren en aanpakken voordat de school echt begint.

  2. Praat over verwachtingen en gevoelens Begin het gesprek over de school enige tijd voordat het schooljaar begint. Wat hopen ze te leren? Zijn er zorgen of angsten? Door openlijk te praten en naar de gevoelens van je kind te luisteren, kun je eventuele zorgen wegnemen en je kind geruststellen.

  3. Organiseer en bereid voor Voorkom de ochtenddrukte door van tevoren alles klaar te zetten. Denk aan kleding, lunch, schooltassen en eventuele andere benodigdheden. Een goede voorbereiding kan veel stress wegnemen op de eerste schooldag.

  4. Stel een rustige avondroutine in Een goede nachtrust is essentieel voor een succesvolle eerste schooldag. Begin een paar dagen voor school met het instellen van een vaste bedtijd. Creëer een rustige avondroutine met bijvoorbeeld een verhaaltje voor het slapengaan, zodat je kind ontspannen en klaar voor de nacht is.

  5. Blijf positief en enthousiast De eerste schooldag na de zomervakantie kan zowel opwindend als zenuwslopend zijn. Kinderen nemen vaak de emoties en houdingen van hun ouders over. Als je enthousiast en positief bent over het nieuwe schooljaar, zal je kind waarschijnlijk ook een positievere houding aannemen. Zelfs als je nerveus bent, probeer dan de focus te leggen op de leuke aspecten van school, zoals nieuwe vrienden maken en nieuwe dingen leren.

Wens jij meer zelfvrouwen voor je kind met het nieuwe schooljaar? Boek een Gratis intake bij E Mucha!


Met een beetje voorbereiding en de juiste mindset kun je je kind helpen een soepele start te maken. Onthoud dat elke uitdaging en elk nieuw avontuur bijdraagt aan de groei en ontwikkeling van je kind. Veel succes en een geweldig nieuw schooljaar toegewenst!Comments


bottom of page